پهپاد

.

نظارت بر تجارت خارجی

بااستفاده از

پرنده های بدون سرنشین

نظارت بر تجارت خارجی با استفاده از پرنده های بدون سرنشین

نظارت بر امور گمرکی در جهان از اهمیت بالایی برخوردار است. اکثر کشورهای مدرن علاوه بر استفاده از سیستم های موجود نظیر دوربین ها وتجهیزات مرتبط و پرسنل متخصص، در حال بکارگیری ابزارهایی نوین برای به حداقل رساندن امکان خطای انسانی در بخش های نظارتی و عملیاتی خود هستند.

اما مشکل موجود این است که بازرسی از محوطه های گمرکی و راه های مواصلاتی به آن به دلیل ابعاد وسیع محوطه نیازمند سخت افزار و نرم افزار بسیار قدرتمند و هماهنگ است. به همین دلیل کشور های معدودی (آلمان . ژاپن) در حال تست سامانه های پهپادی در سیستم گمرکی خود هستند.

سازمان گمرک ایران

سازمان گمرک ایران نیز بعنوان یکی از مهمترین کشورهای  منطقه از لحاظ مراودات گمرکی نیازمند مکملی برای انجام مطمئن تر نقل و انتقالات و البته کنترل دقیق تر آمار ورود و خروج اجناس مختلف است.

در پی اجرای طرح نظارت بر تجارت خارجی با استفاده از پرنده های بدون سرنشین، یک قرارداد سه جانبه فی مابین گمرک جمهوری اسلامی ایران، معاونت علمی ریاست جمهوری  و شرکت سامانه های هوشمند کاربردی سمیع به تصویب رسید و طی آن  10 عدد پهپاد شامل ( دو عدد پهپاد مادر و هشت عدد پهپاد کوچک به همراه یک عدد ایستگاه زمینی و آنتن دنبال کننده پرنده ) طراحی و تولید گردید.

پروژه مذکور در کمتر از یکسال به اجرا در آمد که جدول زیر مراحل تست های عملیاتی آن را به طور خلاصه وار نشان می دهد.

phase